Sidste dag som ejer af Æsken

Søndag er sidste dag Inge Kjær Nielsen pakker kundernes køb af kunsthåndværk eller håndarbejde ind i fint papir ved disken i Æsken på Alrø. Næste sommer er butikken overtaget af Bente Jensen fra Påskegården, hvor den lille butik har haft til huse siden 2008 efter i nogle år at have skiftet opholdssted hver sommer.

Inge Kjær Nielsen – det var en svær beslutning at sige farvel til Æsken

”Det var da en svær beslutning at sige farvel til Æsken”, siger Inge. ”Det har været dejligt at have kontakt med de lokale kunstnere, som har udstillet og solgt varer i butikken. Og dejligt at snakke med de mange mennesker, der kommer for at købe. Men jeg er 77 år, og kroppen er blevet langsommere. Så det er tiden at sige stop. Bente har dog betinget sig, at jeg vil fortsætte med at levere håndarbejde – og også afløse hende i butikken”.

Om sommeren kommer mange turister til Alrø. Og denne sommer, hvor den lille cykelfærge har været gratis, endnu flere end normalt. Øens restauranter tiltrækker også mange – det samme gør den smukke natur.

I sommertiden, hvor Æsken har været åben hver dag, kommer mange ind for at se på varerne og måske høre mere om Alrø over en kop kaffe. Men Inge har i mange år ikke haft meget fri, når andre har holdt ferie.

Hun har været aktiv i en gruppe af frivillige, der arbejder med aktiviteter omkring

Inge har fået ny spinderok hjemme i Amstrup – nu bliver der mere tid til at arbejde med den

kirkerne på Alrø og i Gylling. ”Den slags arbejder vil jeg fortsætte med, og måske også andet frivilligt arbejde nu jeg får mere tid”, siger Inge. ”Måske kan jeg endda lokke min mand med på ture rundt i Danmark – selv om han helst er hjemme om sommeren. Én ting er sikkert: Jeg fortsætter også med at lave alle former for håndarbejde, og det er dejligt, at Bente vil fortsætte med at sælge det i Æsken. Jeg har fået en ny spinderok, så den skal jeg da også bruge mere nu”.

Læs Lokalpostens portræt af Inge Kjær Nielsen