Dit liv er en historie værd

I oktober begynder Lokalposten sammen med Danske Seniorer et projekt med det formål at samle livs-fortællinger fra mennesker i vores område og at hjælpe dem, der gerne vil skrive deres erindringer og give dem videre til børn og børnebørn
Alle kan være med. Man behøver hverken at være god til at skrive eller til at fortælle. Det er der nemlig råd for – og hjælp til.

ALLE HAR EN HISTORIE
Jeg ved, at mange vil tænke: “Jeg har ikke noget at fortælle. Jeg er bare helt almindelig, så det er ikke noget for mig”. Det samme hører jeg tit, når jeg spørger folk, om vi skal lave et portræt til Lokalposten.
Men alle mennesker har en historie. Der er begivenheder i ethvert menneskes liv, der har sat spor. Der er oplevelser, man aldrig glemmer – mennesker, man altid vil huske. Det hele – og meget mere – påvirker livet. Noget har man fælles med andre – andet er helt ens eget . Men det hele hører sammen i fortællingen om et menneske-liv. Og samtidig giver de forskellige fortællinger et billede af samfundsforhold – og også af lokalhistorien.
Portrætterne i Lokalposten bliver læst af mange – også af mennesker, der slet ikke bor i området. Måske fordi de får noget nyt at vide. Måske fordi de genkender noget fra deres eget liv. 

DINE ERINDRINGER
Måske giver de tre eftermiddage, vi tilbringer sammen, nogle deltagere lyst til at skrive eller fortælle deres livshistorie til glæde for børn, børnebørn og oldebørn. Hvordan man gør den slags, kan vi snakke om – og jeg hjælper gerne på vej. Det kan være svært at få begyndt, og mange har – fejlagtigt – lært, at der er stor forskel på skriftsprog og talesprog. Det kan i sig selv blokere. Det kan også være svært at vælge, hvad man skal tage med. For der er ikke plads til det hele, så hvad skal man lægge vægt på – og hvad skal udelades? Og hvordan fortæller man om livets svære perioder?
Jeg vil forsøge at gøre det nemt for dem, der gerne vil arbejde med deres erindringer for at give dem videre til familien eller til lokalarkivet.
Jeg håber selvfølgelig også, at de tre eftermiddage kan give gode artikler i Lokalposten. Når Danske Seniorer holder møde i Sognehuset 14. oktober kl. 13.30, fortæller jeg mere konkret om projektet. Hvis du allerede nu ved, at du har lyst til at være med, så send mig en mail – mh@oertingposten.dk eller ring til mig: 29 29 99 23.