Familien er indkaldt som hjælpere

Karen Schlosser – har indkaldt familien til at hjælpe

 ”Vores tre piger, min bror og et par unge mænd er indkaldt og de har sammen med mig ansvaret i cafeteriet. Og heldigvis kommer alle jo ikke op på én gang”.
Karen Schlosser skal sikre, at der i morgen er mad til de mange gymnaster og tilskuere, der kommer til ØFUG’s store stævne i Ørting Hallen. 750 gymnaster er tilmeldt – og der plejer at komme lige så mange tilskuere.
Og så skal hun også lige have flødekartofler, frikadeller, skinke og salat parat til de mange frivillige, når stævnet er slut og Hallen er ryddet.
DE FRIVILLIGE
”Vi bruger mange frivillige sådan en dag”, siger Karen. ”Og vi har aldrig problemer med at skaffe hjælpen. Der skal tages hånd om parkeringen, når så mange busser og biler skal have plads. Folk skal sidde ved indgangene og tage imod betaling for entreen. Andre sælge vores lotteri, og andre igen er slæbere. Holdene har deres egne redskaber med, og de skal hurtigt ind og ud, så vi har slæbere til at hjælpe. Fællesspisningen er en god måde at slutte dagen af på”
De første par år var der kun brug for 10 – 15 frivillige. Og da sluttede de af i private hjem med pizza og den rødvin, de havde fået for at hjælpe med stævnet. Men nu hvor det har vokset sig så stort, er fællesspisningen rykket til Hallens cafeteria.
”Jeg skal have mad klar til omkring 60 mennesker”, siger Karen. ”Men det meste er lavet på forhånd”.

SCHLOSS-ICE TIL DE SMÅ
Hun husker stadig det år, hvor en af trænerne havde lovet alle de små gymnaster schloss ice, fordi de havde været så dygtige.
”Maskinen var langsom, og alle ungerne stod her i cafeteriet for at få deres krus. Det tog en evighed, og alle de andre ekspeditioner skulle også klares”, siger hun med et stort grin. ”Men det gik, og træneren har lovet, at det gør hun ikke lige igen. Vi sælger dog stadig schloss ice”
Også torsdag og fredag i påsken bliver der travlt i Hallens cafeteria. For da holder Hallens Venner den store påskeudstilling. Der plejer at komme mellem 700 og 900 mennesker.
”Meterologerne lover dårligt vejr i påsken. Så der kan komme flere”, siger Karen. ”Og den 7. og 8. april har vi det store loppemarked. Lørdag skal der samles skrot – og alle de frivillige og deres familier skal bespises. Søndag har vi loppemarkedet, hvor mange hundrede mennesker kommer, og rigtig mange vælger at spise frokost eller drikker kaffe i cafeteriet”.