Naturen på Alrø er rig. Og den giver hele tiden mere. To skestorke har fundet vej til øen, og spankulerer nu rundt tæt på dampskibsbroen. Og en lille næbhval er blevet fundet på den nordre side hen mod dæmningen. Desværre var den død. Den er nu på vej til København, hvor den vil blive dissekeret.
Næbhvalen er uhyre sjælden i vores farvande. Den lever på flere kilometer dybt vand, hvor den finder føden i form af blæksprutter og fisk. Den findes omkring Island og Færøerne – og i Atlanterhavet vest for England.
I 2016 strandede en hval ved Thyborøn – og da var det 24 år siden, næbhvalen sidst var set i Danmark. Men i 2018 kom en næbhval alt for tæt på Læssø. Den blev dog ved beboeres hjælp sendt ud på dybere vand. Så den lille hval, der strandede på Alrø, er en sjældenhed.
300 KENDTE SKESTORKEPAR
Skestorken har ifølge Miljøstyrelsens hjemmeside i ikke været udbredt i Danmark i lang tid. Mellem 1969 og 1996 var der ingen i Danmark. Men i 1996 blev de første par registreret og i 2011 var der omkring 100 par. Nu mener ornitologerne, at der er omkring 300 par.
Det er en trækfugl, der tilbringer vinteren i Vestafrika. Men i de senere år har de store fugle ikke ventet med at melde deres ankomst til april. De we kommet tidligere og tidligere til Danmark. Allerede i februar kan fuglene ses i fjordområder, og deres reder er oftest af finde på små øer, der er fri for rovdyr.