De frivillige skabte igen det store loppemarked

Allerede ved 11.30-tiden var biler parkeret hele vejen ned ad Persievej på begge sider, på Alrøvej i en lang række, på friskolens parkeringsplads og på parkeringen bag hallen.

Alle skulle til idrætsforeningens årlige loppemarked søndag og ville være i god tid for at være blandt de første, der kom ind, når markedet åbnede præcist kl. 12.

I hallen var bordene stillet op. Plads til køkkenredskaber, kopper, vaser, tøj, bøger, fjernsyn, møbler, bøger…..Og frivillige stod parat til at sælge det hele. ”I har tre timer til at sælge. Så lad vær’ med at gå ned i pris med det samme. Vil de ikke betale prisen, så lad dem gå”, lød det i mikrofonen ni minutter i 12.

HALLEN FYLDT OP

Gennem glasset i dørene var den lange række af ventende synlig. Og da de endelig blev åbnet, strømmede folk ind. Mange småløb målrettet mod området med netop de ting, de var på jagt efter. Børnene indtog sammen med voksne lejetøjsafdelingen meget hurtigt. ”Mormoooor – det koster penge”, råbte en lille pige. Og mormor måtte have pungen frem.

I løbet af få minutter var hallen fyldt op. Og pengene begyndte at skifte hænder.

Udenfor på pladsen hindrede en kæmpetraktor med vogn på tværs af indkørslen, at de sidste biler fandt parkeringsplads her, hvor græsslåmaskiner, havefræsere, et enkelt legehus og havemøbler var linet op. Noget for ethvert behov. I et hjørne stod cykler i alle størrelser. ”Uh-ha-da” sagde manden, der fejlagtigt troede, det var en parkeringsplads for cykler. Og han skyndte sig hen for at redde sin cykel fra videre salg.

 

DE FRIVILLIGE

Alt i hallen og på pladsen var indsamlet lørdag, hvor frivillige kørte rundt i hele området på traktorer og i biler, for at hente ”lopperne”. Mange af de børn, der bruger hallen til sportsaktiviteter, var med, og sprang ned og op – ud og ind – for at hente de lette ting.

Frivillige ildsjæle fra området hentede alle tingene. De sorterede og organiserede alt, de var parkeringsvagter, de solgte – og de ryddede op efter loppemarkedet.

Alt til gavn for den idrætsforening, som så mange børn og unge fra området nyder godt af. Og til næste år bliver det hele gentaget. Også af frivillige.