Alt var næsten som det plejer at være på Brandbygegaard i Amstrup til søndagens sensommer-marked i træladen. Og så alligevel ikke. For det halve af laden blev brugt til årets øko-kokkekonkurrence, og der var ikke så mange stadeholdere i den anden halvdel, som der plejer at være. Planlægningen var præget af usikkerhed om Corona-restriktionerne. Men til julemarkedet bliver laden fyldt igen. Sondrup Gårdmejeri var til stede med forskellige gedeoste. Kaffebønnerne duftede fra et andet stade, oliven- og olivenolie, Samsø mel, grøntsager, øl- og vin. De kommer alle igen til jul.
ØKO-kokkekonkurrencen med en præmie på 30.000 kr blev vundet af restaurant Hærværk. Giver det lyst til hjemme at prøve hvad restaurantens køkken byder på, så udgav Brandbygegaards forlag midt under pandemien bogen ”Hærværk – en håndbog”. Den kan købes her eller på gården.
Det var muligt at købe frokost – minestrone med brød. Og gårdens to indehavere blev mere end en gang set i løb med gryder mellem laden og køkkenet. Uden for laden var det muligt at sidde og nyde det gode vejr, hvad mange benyttede sig af.
Gården var åben, og mange benyttede muligheden for at se den store køkkenhave og drivhusene, æbleplantagen, Sørens Sø og alle gårdens dyr. Dog var det en stor sorg for en lille pige, at de to kaniner døde for kort tid siden. Men til julemarkedet kan hun igen se kaniner.