Tag et trip tilbage til 80’erne – og tjen penge

Der er penge-præmier til de sjoveste, de mest originale eller de grimmeste indslag om 80’erne. Og alle foreninger, institutioner og grupper er inviteret til at deltage i det optog, der fredag d. 03. August kl. 17 åbner Odder byfest for alvor med gang i alle telte og andre aktiviteter. Eneste krav er, at de udfolder kreativiteten og fører alle tilskuerne tilbage til de genkendelige 80’ere.

MARQUIS DE SADE OG ALEXIS
Det var i det årti i det forrige århundrede Jane Fonda skovlede dollars ind på de aerobic-videoer, der verden over skulle få helt almindelige kvinder til at ligne Fonda på den røde løber i Hollywood.

Det var i det årti Anne Linnet forargede med Marquis de Sade og TV2 forsikrede, at ”rigtige mænd gider ikke mere vrøvl – ikke flere bløde meninger og overflødig snak”. Og det var i dét årti TV-serien Dollars kom til Danmark, og vi søndag efter søndag om eftermiddagen kunne følge Joan Collins som den intrigante Alexis.

MATADOR OG DIRTY DANCING
Men vi kunne også i biograferne følge Indiana Jones i Templets forbandelse og i jagten på den forsvundne skat. Og se Schwarzenegger i The Terminator. For dem der ville noget helt andet, fik vi ”Dirty Dancing”.
Men det var også i det årti de sidste 12 afsnit af Matador blev sendt – og hele landet ikke mindre end to gange kunne se alle 24 afsnit genudsendt og igen opleve Fr Fernando Møghe og hendes forkuede datter, grisehandleren og alle de andre, som danskerne kom til at kende bedre end deres egen familie – og ældre Odder-beboere kunne udpege byens ”gamle familier” og forretninger og passe dem ind i Matador-universet.

BRUG FANTASIEN
Ninja Turtles kom op fra New Yorks kloaker og drog ud for at bekæmpe alverdens ondskab. BZ-bevægelsen huserede – dog ikke i Odder – og punkerne kom på banen med livstrætte kunstnere og ringe i næser, ører og mund.
Brug fantasien – og børnehaven eller seniorklubben vil få mulighed for at vinde den præmie, der kan betale for den næste udflugt. Partiforeninger og byrådspolitikere kan vise vælgerne, at de også rummer humor – og måske endda tjene på det. Penge og vælgere.
Det er nødvendigt at tilmelde sig til optoget. Det er nemt. Send en mail til DUI.BYFEST@gmail.dk