XL motion er en succes

Første gang kom fire deltagere. Anden gang fem. Og tirsdag aften hvor Hallen for 3. gang åbnede døren for holdet, kom 15 – alle kvinder mellem 33 og 64 år.
ØFUG’s nye aktivitet – XL motion – tegner til at blive en succes.

Susanne Pedersen – jeg kender det så godt. Det er lettere at sætte sig i sofaen

Susanne Pedersen er initiativtager til holdet – og er også dets træner.
Hun fik selv for godt halvandet år siden en hjerneblødning og blev lam i venstre side. Men hun har med genoptræning og egen-energi kæmpet sig tilbage og har overvundet de  handicap, hjerneblødningen førte med sig.
Det var under genoptræningen, hun fik ideen til en helt ny aktivitet i ØFUG-regí.
”Det gode i vores forening er jo, at alle nye initiativer bliver hilst velkommen. Ingen siger: Nej, det kan nok ikke blive til noget. Tværtimod. Her handler det om lad os endelig prøve – og så give det den nødvendige tid til at det kan slå rod”.

SJOVT OG VARIERET
”For mig gav hjerneblødningen anledning til en total livsstil-ændring. Med kost og med motion”, siger Susanne. Før den dyrkede jeg overhovedet ikke motion. Jeg kender det så godt – når man først er kommet hjem fra arbejde, er det svært at komme afsted igen. Det er lettere at slå sig ned i sofaen. Derfor ved jeg også, at det skal være sjovt, for at man kommer mere end én gang. Og det prøver jeg at få det til at være – og varieret med mange forskellige øvelser”.
Og de har det sjovt på XL-motions-holdet. Det var i hvert fald det ord, deltagerne brugte igen og igen på vej ud ad døren. En af dem siger:
”Jeg er her første gang. Min nabo lokkede mig med, men jeg kommer bestemt igen næste gang. Det var godt at få rørt sig, og det var ikke mere hårdt end det var til at klare, og så er det sjovt”
Holdet er også åbent for mænd. ”Men de vil nok hellere op i det nye fitness rum”, siger Susanne. ”Nu kan de jo også spille fodbold søndag aften. Men de skal være så velkomne”.