Lange borde er allerede stillet op og dækket i Hallen, hvor også en lang bar nu er klar til at byde velkommen til de 575 mennesker, der lørdag aften skal til halbal med Kandis. Scenen er sat op.
I cafeen venter store foliebakker på de små kartofler, der skal i ovnen. Og i køkkenet siger Louise mindre pæne ord. For hun har lige måttet kassere 70 liter sovs.
”Det var den helt perfekte sovs, og så gik piskeriset pludselig i stykker. Ud med det, for vi kan ikke risikere, at gæsterne får små metalstykker i munden. Men det var ærgerligt”, siger hun. Nu er Michael blevet sendt i byen for at købe et nyt piskeris, og så er det på den igen.
NABOEN OG BRUGSENS NIELS HJÆLPER
Menuen i morgen er tarteletter til forret, og bagefter skinke, oksefilet, ovnstegte kartofler, flødekartofler og blandet salat.
Cafeens køkken er slet ikke stort nok, når så mange skal bespises, så naboen – FondenØrting – har stillet skolens køkken til rådighed. Og Niels fra Brugsen i Gylling har hjulpet med indkøb af mad, øl og andre drikkevarer”, ”Han går langt for at skaffe, hvad vi skal bruge. F.eks. var det næsten umuligt at opdrive tilstrækkeligt med små kartofler. Men Niels gjorde det ved at ringe rundt og blive ved med at ringe. Vi er så glade for vores samarbejde med Brugsen – også i det daglige”, siger Louise.
IGEN TIL NÆSTE ÅR?
Det er Ørting Hallens Venner, der sammen med Skanderborg LandboUngdom arrangerer Kandis-halballet.
Og mens alle klager over, at det næsten er umuligt at skaffe frivillige hjælpere, har de til denne begivenhed stået i kø. Ikke mindre end 54 er – eller vil blive – involveret i arrangementet. I morgen eftermiddag og aften vil Louise få hjælp af 28 til at rette maden an og servere den.
”Interessen har været overvældende. Vi var ved at blive blæst bagover, da vi så, hvor hurtigt de mange billetter blev solgt. Også Kandis var forbavset – så hurtigt plejer salget alligevel ikke at gå”.
”Vi skal selvfølgelig se, hvordan det hele spænder af lørdag aften, før vi tager den endelige beslutning om et nyt arrangement næste år. Men jeg kan da godt røbe, at vi allerede nu er ved at finde ud af, hvilket band vi så kan invitere”, siger Louise, før hun skal i køkkenet og på den igen med 70 liter sovs.