De frivillige deler byfestens overskud

Thomas Tikjøb – hvis byfesten skal karakteriseres med ét ord, så må det være “hyggelig”. Der skal være noget for alle.

Odder Byfest har 30 – års jubilæum i år. Og igen i år er ØFUG med i forreste linje, når det gælder om at få byfesten arrangeret. I det hele taget ville der ikke være byfest uden de frivillige organisationers indsats. Til gengæld har de så mulighed for at tjene penge til deres aktiviteter.
Thomas Tikjøb, som er formand for Odder Byfest Komité, minder om, at hver gang man køber en øl eller en sodavand i teltene eller ved andre aktiviteter, støtter man den lokale idræt eller et andet godt formål”. Og der vil blive rig mulighed for at støtte, for der vil være noget for alle.
”Hvis man skal finde et ord, der skal karakterisere byfesten, så må det være hyggelig”, siger Thomas Tikjøb. ”Vi skal have go’ mad, musik og fadøl.”

TØSEDRENGE-HIT
Torsdag aften kan hele familien komme til ”Musik under Bøgen”. Det koster kun en 50’er for voksne at komme ind. Børn smutter med gratis. Kl. 18 åbner pladsen med veteranbiler, og Julie Bertelsen med band går på umiddelbart efter. Og kl. 20.30 går Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fra Tøsedrengene på scenen med alle de gamle hit, som alle kan synge med på. Her kan du høre en af de gode gamle – nemlig Indianer.
Man kan købe mad – eller selv tage en picnickurv med og nøjes med at købe drikkevarer Så der er lagt op til familie-hygge for billige penge


80’ER OPTOG MED PENGEPRÆMIE

Fredag åbner byfesten for alvor i alle telte. Og det sker med et optog, der har 80´erne som tema. Det starter på Boulevarden kl. 17. Alle foreninger og institutioner kan deltage i konkurrence om det bedste 80’er-indslag. Præmien er penge, så her er mulighed for at SFO’en eller børnehaven kan tjene til en udflugt eller andet, ungerne gerne vil.
I år er Nordens Perle flyttet fra Torvet til parkeringspladserne tæt på Aldi, hvor også Sydens Perle holder til
”Det eneste faste program for Nordens Perle er ”Ladies Night”. Ellers skal det være et telt, hvor folk kan sidde og snakke og hygge sig med andre, mens de spiser god mad og drikker en øl”, siger Thomas Tikjøb.
Sydens Perle vil – også som sædvanligt – byde på musik og fest – foruden mad og drikke.

KRÆMMERMARKED – OGSÅ FOR BØRN

Kræmmermarked fra Torvet og ned til skoven

Kræmmermarkedet indtager som sædvanligt hele Boulevarden lørdag – fra Torvet og ned til skoven – og alle sidegaderne. Her tjener foreningerne penge på udlejningen af stadepladserne.
Børnene vil få deres eget kræmmermarked. Det arrangerer DUI-LEG og VIRKE på p-pladsen foran rådhuset.
Thomas minder om, at der nu er en ledig plads på Torvet. ”I år kommer der skydetelte og andet, der kan minde lidt om Tivoli. Det kunne være godt at få en eller flere lokale foreninger til at benytte pladsen, så overskud kommer foreningerne til gode”

MELD DIG SOM FRIVILLIG
Der er stadig brug for frivillige. Så hvis du vil hjælpe, kan du skrive til Thomas Tikjøb eller Pia Nøhr på Messenger/Facebook. Du kan også fortælle, om du helst vil sælge mad eller drikkevarer.

Tag en tørn og skaf penge til endnu bedre aktiviteter for dine børn eller børnebørn

Der er brug for hjælp i Sydens Perle, Nordens Perle og ved Kræmmermarked på følgende tidspunkter:
Fredag (17:00-21:30) el (21.30-02:00) &
Lørdag (09:00-13:00) og (13:00-17:00)
Lørdag (17:00-21:30) og (21.30-02:00)
Desuden er der meget brug for hjælp til oprydning søndag mellem kl. 9 og kl. 13 efter de aktiviteter, der skaber mulighed for at give endnu bedre til dine børn og børnebørn.