De gratis glæder (2): Se solen gå ned over Vadegrunden og Alrø

Intet sted i vores område er synet smukkere, end når solen går ned bag Vadegrunden og Alrø. Stedet er ikke kendt af så mange – men har man først været der én gang, vender man tilbage.

Kommer du fra Ørting, så drej ind på Alrøvej, kør forbi Hallen og kirken – helt ned til Brandbygegaard og drej så til venstre mod Lerdrup. Drej til højre ved Lindenæsvej og bliv på den, til du møder Mantelenvej. Her er en grusvej, som fører ned til Vadegrunden, hvor der er bænke. På Møn finder man flere steder langs kysten “tænkebænke”, hvor man kan sidde og nyde roen, mens man kigger ud over vandet. Bænkene ved Vadegrunden indbyder til at lade tankerne flyve – eller til at tænke over et bestemt emne. 
Vandet i Lerdrupbugten er meget lavt, så det er ikke et sted, der indbyder til aftenbadning. Til gengæld er solnedgangen flot.
Det var herfra, beboerne på Alrø ved lavvande kørte med hestevogn, red eller vadede til fastlandet – før dæmningen blev bygget færdig i 1931.  
Mens du sidder på bænken, måske nyder den medbragte kaffe og ser solen forsvinde, kan du tænke på, at hvis Hedeselskabets planer ikke havde mødt massiv modstand, ville hele Lerdrupbugten være blevet tørlagt – omdannet til sandet landbrugsjord. Læs mere her