De gratis glæder (4): En mark fyldt med geder

Du behøver ikke at købe en dyr billet til en dyrepark eller en mini-zoo for at vise dine børn gedekid. Mindre end 10 km fra Ørting findes en mark fuld af geder. Brune, hvide, plettede og sorte. Der er mange kid – og i de kommende dage vil der komme endnu flere. Det koster ikke en krone at se på dem, og de kommer også gerne til hegnet, hvis I plukker græs til dem, så de selv er fri for besværet.

Det er Øko Ged & Grønt på Trustrupvej 10, der ejer gederne. Mange kender historien om to unge hollændere, som kom kørende til området i en hestevogn sammen med deres da 10 uger gamle søn, to hunde og en ged. De slog sig ned på den lille gård, og i dag har den eget mejeri med masser af oste, som de sælger til forretninger, på markeder og i deres egen gårdbutik. De handler også med gedekød og grønsager. Gårdbutikken er åben tirsdag fra 14 – 16, torsdag fra 14 – 16 og lørdag fra 10 – 12. Kommer I uden for åbningstiderne, kan I ringe med klokken, vente lidt og så kommer de.
Marken er let at finde – både på cykel og i bil.

FIND VEJ – I BIL OG PÅ CYKEL
I kan nå gedemarken fra Horsensvej. Kør gennem Hundslund og tag anden vej til venstre mod Trustrup – der er et skilt med Antik og et andet skilt skåret ud som en ged.

Kør gennem Trustrup, og et lille stykke uden for landsbyen har du til venstre en bakke. Her kan du se de første geder. Kør en smule længere frem, og til venstre finder I den smalle vej op til gården og gårdbutikken. Her er marken fladet ud, og her kan du og dine børn se masser af geder og kid.

På cykel skal I ikke snyde jer selv for en tur i det smukke landskab. Kommer I fra Ørting, så følg vejen til skolen og Hallen, kør gennem Falling,  tag vejen til Ålstrup, og bliv på Ålstrupvej til I møder Vadsmøllevej. Bliv på den – så kommer I til Sondrup. Kør godt 150 meter på Sondrupvej   – så kommer Trustrupvej. Følg den godt en km – og så har du Øko Ged & Grønsager til højre.

Har du lyst til at vide mere, så bragte TV Syd for nogle år siden en udsendelse om gården. Den kan du se her.
Gården har også en hjemmeside. Den finder du her.