Hold fest – og støt det frivillige arbejde

”Byfesten skal være genkendelig, hyggelig og den skal rumme noget for hele familien. Der skal være god mad, musik og fadøl. Og det skal være til at betale – for alle”. Siger Thomas Tikjøb, formand for Odder Byfest Komité, som samler alle aktiviteterne.

Byfesten skal være genkendelig, hyggelig og rumme noget for hele familien, siger Thomas Tikjøb

Og mange af aktiviteterne under byfest nummer 31 er genkendelige, hvilket fremgår af det færdige program, som du kan læse her.

Også i år skal være parat til at skubbe lidt for at komme frem på loppemarkedet

Det store kræmmermarked vil også i år fylde hele Boulevarden og sidegaderne lørdag. Cykelløbet ”Hads Herred Rundt” bliver igen afviklet onsdag aften, og torsdag aften vil der igen være Musik under Bøgen. Sidste år lød reggae-musik fra højtalerne. I år kommer ”På Slaget 12” med de sange, der er kendt af alle – ”Hjem til Århus” og ”Ud på det blå ocean” for bare at nævne et par af dem, Anne-Mette Elten med garanti vil synge. Aftenen er en skovtur for hele familien, hvor madkurven kan tages med hjemmefra eller maden kan købes på pladsen.

 ”At så mange aktiviteter gentages, er absolut ikke tegn på en træt byfest”, siger Thomas Tikjøb. ”Men tegn på at vi udvikler. Hvert år evaluerer vi det hele, og så forsøger vi at gøre de enkelte aktiviteter endnu bedre næste gang. For der er altid plads til forbedringer. Også når det går rigtig godt”.

ENDNU STØRRE TELT

Vil du spise med lørdag aften, og støtte ØFUG og Gylling Boldklub, skal du købe billet på forhånd

Fredag bliver byfesten åbnet officielt og teltene lukkes op. Det vil sige Odder Gymnastik krydser fingre og tæer for godt vejr – for i år vil ”Hop Ind” være åben himmel. De andre telte vil være som ”de plejer” – dog vil Sydens Perle-teltet i år være endnu større, men

Aktiviteterne ved og i teltet Sydens Perle skaffer penge til bl.a. ØFUG og Gylling Boldklub

der vil som sædvanligt være masser af musik, god mad og drikke. Og lørdag vil der – som sidste år – være underholdning også for børnene. Om aftenen byder en del af teltet på ”Ladies Night” hvor den del bliver lukket af, men kl. 20 bliver hele teltet igen åbnet for alle. Der vil også mulighed for at spise Byfest-menuen. Den helstegte pattegris vil være over gløderne det meste af dagen og sende liflige dufte ud over pladsen. Begge dele kræver billet, som skal købes på forhånd på www.odderbilletten.dk

 

STØT DE FRIVILLIGE
Hver gang du køber mad og drikke under byfesten, støtter du den lokale sport eller socialt arbejde. Også to af byens værtshuse yder tilskud. Det er Eine Kleine Bier Bar på Torvet og Kælderen på Åbygade.
At der overhovedet kan holdes en byfest, skyldes de mange frivillige, der over måneder bruger deres fritid på at organisere den, for på den måde at skaffe penge til foreningernes arbejde.
”Byfesten er en begivenhed, der samler hele kommunen. Byen og oplandet står sammen. Og foreningerne kan lære af hinanden ved at arbejde sammen. Og så skal man ikke et øjeblik glemme, at det giver gode penge til alt det frivillige arbejde”, siger Thomas Tikjøb.