Det er godt at være i butikken

Hun slår dine køb hos købmanden ind på kasseapparatet. Hun putter dit morgenbrød i poser, laver dig en chili-hotdog eller finder en sandwich, giver dig dine varer fra apoteket eller finder den pakke, du skal hente på Handelspladsen i Ørting. Hun er på vink med de lokale bilister, når hun er på vej til eller fra arbejde, eller når hun går tur med den lille hund, Molly. Og så er hun meget glad for sit arbejde.

Hendes navn er Camilla Taggaard Nielsen, og hun er 20 år

Noget med mennesker

Hun er glad for kunderne, der kommer i butikken, og hun er glad for de kolleger, hun har der. ”Vi har det godt med hinanden og vi har et rigtig godt sammenhold”, siger hun. ”Ellers havde jeg da heller ikke været her i to år”.

Det er sådan, du møder hende – bag disken, klar til at betjene dig og alle de andre kunder

Hun arbejder næsten fuld tid på Handelspladsen. På et tidspunkt skal hun have en uddannelse. Men er ikke helt sikker på, hvad hun vil vælge. Dog er hun sikker på, at det skal være ”noget med mennesker”. Måske social- og sundhedsassistent. ”Når jeg bliver ældre, vil jeg gerne arbejde med unge mennesker”, siger Camilla. “Man skal helst selv have nogle erfaringer, hvis man skal have sådan et arbejde”.

Men også når hun skal i gang med uddannelse, regner hun med at have timer på Handelspladsen. For ”det kan jeg da ikke undvære”.

Støj og mennesker

Hun bor i Ørting. Og det bliver hun nok ved med en tid endnu. ”Min kæreste og jeg har lejet en lille lejlighed hos nogle meget søde mennesker. Og her kender jeg jo en masse mennesker, og det er rart, synes jeg”.

Camilla har aldrig boet i en stor by. ”Og det vil jeg heller ikke. Jeg kan godt lide at komme ind til Århus. Men jeg skal hjem igen – der er for mange mennesker og for meget støj. Jeg kan godt lide at bo her på landet. Jeg kan godt lide at gå ture med min lille hund – og det kan jeg gøre i fred her. Og så er det rart, at jeg kan gå til arbejdet”.

Camillas hund – Molly – er en chihuahua.

”Man kan da godt sige, at i Odder – selvom det også er en lille by – er der biograf, cafeer og steder, man kan spise, forretninger, hvor man kan bruge sine penge. Men der er jo kun fem kilometer ind. Og vi har heller ikke langt til hverken Århus eller Horsens, hvis man vil have mere af det hele”, siger Camilla. “Og det er jo altid sjovt, når vi er flere, der tager afsted sammen.

Når hun har fri, er hun mest sammen med familie og venner. Da jeg var barn, gik jeg til svømning. Men det gør jeg ikke mere. Jeg dyrker ikke sport – går kun ture. Men det er da rart, vi har hallen for dem, der gerne vil”.

Camilla har lukkevagten på Handelspladsen denne aften. De sidste kunder skal betjenes, der skal tælles op og ryddes op.  Og i morgen er hun klar igen.