En flot generalprøve

På mindre end en måned, hvor skolearbejde og børnehavens andre aktiviteter også skulle passes, lykkedes det at få sat “Svend Felding – et lokalt eventyr” op. Her i formiddag blev der holdt generalprøve i Hallen for medlemmer af Torsdagsklubben, dagplejen og forældre

og bedsteforældre. Og der er ikke meget, der skal pudses af til skolefesten i aften. Det klappede. Og de var så klar: Det dansende

plasticbøtter kan i et eventyr blive til trommer

Elverfolk i tåge, det onde spærret inde i den røde tyrs krop, trolden, malkepigerne, karlene, herremanden – og ikke at forglemme – Svend Felding og fire veloplagte fortællere, der ledte publikum gennem forestillingen, og forklarede fortiden for nutidens publikum. 
Der var sang, dans og tale. Og elverpigerne indledte med trommer – for det kan plasticbøtter nemlig også bruges til.

elverfolket danser i tågen

Den gamle kone, der gav karlen Svend en drik, så han med sværdet i  hånd kunne uddrive det onde ved at slå den røde tyr ihjel, var der også. 12 mands kræfter gav hun ham.
Stykket er skrevet af Inge Jensen fra Ålstrup. Og de mange kostumer er kreeret af Lisbeth Jørgensen, Jette Bengtsen, Ruth Jensen og Gitte Christensen, der trådte til, da tiden begyndte at blive knap.