Kærlighedsstien får ny udstilling

Kærlighedsstien. Drømmenes sti. Fangernes sti.
Den nu tilgroede have og sti foran det gamle fængsel i Amstrup, som ”gamle Jørgen” og andre indsatte passede og plejede, har mange navne. Den løb langs vandet under den stejle skrænt på Jensnæs, og krøb op på skrænten til nye stier, hvor der var gravet hylder og sat bænke op, så det var muligt at sidde og se på udsigten til Alrø og en stor del af Horsens Fjord. Og alle steder var der plantet buske og blomster. Nu er den groet til – og fængslet, der ellers var udpeget som bevaringsværdigt kulturminde, kaldes nu i folkemunde ”Koed’s Palæ”, fordi godsejeren på Aakær har forsynet bygningen med søjler og et lille tårn og sortglasseret tegltag.

Da Amstrup-kunstneren Annette Præstegaard opdagede den tilgroede sti og med hjælp fra beboere i landsbyen fik oprullet historien bag den og dermed også fik at vide, hvorfor hun pludselig kunne møde påskeliljer og sammensunkne bænke på skrænten, gav denne viden hende inspiration til en udstilling med malerier, keramik og bronzefigurer.
Stien har nu igen inspireret til en udstilling. Men hvor den første udstilling var meget naturalistisk,

Denne gang er ustillingen mere abstraks – den handler om følelserne ved at finde stien. Og gå på den

fordi den byggede på konkret research om fængslet og stien, vil fortsættelsen beskrive følelsen af at gå på den gamle sti. Derfor vil den være mere abstrakt. Men stadig være et mix af malerier, keramik og bronzefigurer.
Denne gang udstiller Annette Præstegaard ikke alene, men sammen med kunstneren Lene Vidding, der fra barnsben har været fascineret af små naturmaterialer – tørrede plantedele, mos, insekter, æg og knogler. Fundene sætter hun sammen i nye små naturverdener, som bygger ind i glasmonstre.
Begge arbejder de med, hvad de har fundet i naturen. Derfor kalder de også deres udstilling ”Naturfund”. På lærreder, i bronzeskulpturer og med naturens egne materialer i glasmontre fortolker de den verden, der på forskellig vis har fascineret dem begge.
Udstillingen har fernisering på Kunstværket, VitaPark i Odder 1. marts kl. 16.

Du kan læse Lokalpostens artikel om det gamle fængsel og kærlighedsstien her – og læse Lokalpostens portræt af Annette Præstegaard her.