Farvel til Vibeke

Søndag den 6. januar holder Vibeke Døssing Rudebeck afskedsprædiken i Falling Kirke kl. 10.30, og bagefter holder menighedsrådet reception i Falling Forsamlingshus, hvor alle er velkomne.
Vibeke har været sognepræst i Ørting Falling i otte år 1. januar. Hun kom efter en turbulent periode, hvor præsten stoppede og menighedsrådet måtte gå af i utide. Og til en stilling, som biskoppen havde benyttet turbulensen til at reducere fra 70 procent til kun at udgøre 45 procent af hendes arbejdstid. Resten af tiden skulle hun være i Odder.

Afskedsprædiken i Falling Kirke 6. januar

Hun har til fulde udfyldt stillingen ved Ørting Falling kirker – og mere til.
Hun har formået at arbejde sammen med de frivillige om arrangementer i Sognehuset. Og hun har været der, når skole, børnehave og ældreklubber i området har haft bud efter hende.
Fremfor alt har hun været der, når sognenes beboere har haft brug for hende. Alvorlig sygdom kan ryste enhver. Det samme kan døden – uanset om den kommer ventet eller uventet. At være til stede i sådanne situationer, er vel en del af præstens arbejde. Men som enhver ved – det arbejde kan udføres på forskellig vis. Mange  her tænker med taknemmelighed på Vibekes empati og nærvær.
Der er stor forskel på at være præst på landet og være præst i byen, hvor alle de forskellige opgaver kan deles mellem flere præster. Fra 1. januar skal to præster – den ene på reduceret tid – klare dem i seks forskellige landsogne.