Giv dit besyv med om kulturen

Odder kommune skal have en ny kulturstrategi, der skal afløse den nuværende fra 2009. Ifølge planen inviteres borgerne til at komme med deres ideer og andre input.
Debatfora vil blive åbnet på kommunens sociale medier, og i forbindelse med Gadefestival 8. September vil Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget holde et tre timer langt åbent møde, hvor borgere og politikere kan diskutere kultur og kulturstrategi.
Turen kommer til kulturaktører og lokalråd 17. september, hvor de indkaldes til et temamøde. For også “kommunens lokalområder skal inddrages”, som det hedder i tids- og procesplanen for en ny strategi.
 
SKRABER BUNDEN
Men først skal politikerne lige finde ud af, hvad de egentlig vil med kulturen.
Før sommerferien skal udvalget diskutere ”de overordnede politiske ønsker til en ny kulturstrategi med udgangspunkt i den tværgående politik for det gode liv og med udgangspunkt i hvad BUK-udvalget overordnet ønsker at kulturen skal kunne”.
Meningen er, at byrådet skal godkende den nye strategi 17. December, og så skal den gælde fra 01. Januar næste år.
Når det gælder bevillinger til kulturen, er Odder kommune tæt på at skrabe bunden. Herning kommune, der også har en Venstre-borgmester, bruger 2.291 kroner/indbygger, viser en opgørelse fra Dansk Magisterforening. Odder bruger 940 kr/indbygger. Kun tre kommuner I hele landet bruger mindre end 1000 kr/indbygger.