De skulle bruge 60.000 kr for at realisere projektet. Men det dobbelte beløb blev samlet ind.
Crowdfunding hedder det, når nogle mennesker lægger en idé frem og beder andre om økonomisk hjælp til at få den realiseret. Det gjorde restaurant Hærværk og Brandbygegaard sammen: “Vi vil bruge Corona-nedlukningen til at lave en bog om mad, der ikke kun giver opskrifter – men som også fortæller om råvarer, dyrevelfærd og bæredygtighed”. Den idé støttede COOP og åbnede for crowdfunding, så de nødvendige 60.000 kr kunne blive skaffet. Og åbnede også for forudbestillinger af bogen.
MICHELIN OG ØKOKOK-PRISEN
Kokkene på Hærværk har to gange vundet prisen som årets øko-kok. Konkurrencen går ud på selv at høste friske økologiske råvarer og omdanne dem til en treretters vegetarmenu foran et professionelt dommerpanel. Restauranten har også fået Michelins særlige pris for bæredygtighed ligesom den har en Bib Gourmand – en international pris, som gives til usædvanlige restauranter, der ikke alene tilbyder god mad, men også gør det til en budgetvenlig pris.
IKKE KUN FOR VEGETARER
Hærværks kokke giver deres opskrifter videre i bogen, så andre kan afprøve dem hjemme i køkkenet. Og bare rolig. De er ikke kun for vegetarer. Læs om restauranten her.
Kokkene skrev og sendte opskrifter – redigering, sammenskrivning og fotografier blev klaret på Brandbygegaard, som også har udgivet bogen på ”Det flydende forlag”. Den store bog koster 250 kr og kan købes her.
Det er første gang forlaget har lavet en bog for andre. Det plejer kun at udsende gårdens egne bøger. Et lille udvalg af dem kan købes i den lille skabs-butik ved porten, hvor man også kan købe æg, grøntsager og juice – alt fra gården.