Hjælp til bekymrede børn og unge

Mange børn og unge er bekymrede og bange for de følger, som Corona-virus kan få for dem og for deres familie. Deres skole er lukket, og de møder heller ikke kammeraterne til de sædvanlige fritidsaktiviteter. Derfor kan de føle sig meget alene med deres bekymringer.
Især børn og unge, der har nære familiemedlemmer i risikogrupperne, bekymrer sig meget, melder rådgivninger:

På cyberhus kan børn og unge chatte med unge-konsulenter og med jævnaldrende

Min oldemor sidder helt alene på plejehjemmet…
Min far er syg. Hvad nu hvis han bliver smittet? Dør han så?
Kan jeg også dø af det?

Fritidsaktiviteter er lukket ned, og det forstærker mange børn og unges ensomhed

Dertil kommer, at nogle familier har svært ved at håndtere, når børn, unge og voksne pludselig er skal være sammen en stor del af døgnet i en længere periode, og det kan skabe konflikter, der ikke er der i hverdagen.

SSP, der står for samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, udvider derfor nu mulighederne for at børn og unge anonymt kan komme i kontakt med ungekonsulenter, der er parat til at lytte, informere og i det hele taget hjælpe.
Odder kommunes ungekonsulenterne sidder ved chatten torsdag kl. 13 – 15 og mandag fra 19 – 21. Børn og unge kan komme i kontakt med dem på adressen www.cyberhus.dk/odder. De har også mulighed for her at chatte med deres jævnaldrende.

SSP har også åbnet en helt ny sms-chat. Nummeret er 25 80 00 55. Her kan alle mellem 9 og 23 år skrive – og de vil få et svar senest dagen efter.