Kommentar: Til lykke med de første 80 år

Med godt 330 medlemmer er ØFUG – eller Ørting Falling Ungdoms- og Gymnastikforening – den største forening i vores område med tilbud til alle mellem 4 og 100 år. Og det er den ældste.

Gad vide om de unge, der en sensommeraften for 80 år siden besluttede at stifte foreningen for at sætte liv i landsbyen Falling, havde forestillet sig, at den ville eksistere længe efter at de selv var borte? Og at den på trods af alderen hele tiden fornyr sig.

Som Jette Forsberg og Line Tikjøb – næstformand og formand – siger i et interview: ØFUG rummer en lokalhistorisk fortælling. Men også en nutidig fortælling. Bl.a. om masser af børn, der kommer til Hallen, deltager i holdtræningen, får venner og er en del af det sociale liv”.

Al forskning om levedygtige landsbyer viser, at børnehave, skole, indkøbsmuligheder og en velfungerende idrætsforening i en tidssvarende hal, har stor betydning for om landsbyerne kan tiltrække nye beboere.

I vores område har vi det hele, og det kan vi bestemt ikke takke byrådet for det. Vi kan derimod takke en række lokale ildsjæle, som har brugt – og bruger – utallige timer på at bevare og udvikle. Deriblandt de mange, som bruger tid og energi på Ørting Hallen og i ØFUG.

Både hal og forening har stor betydning for det, der med et lidt forslidt udtryk kaldes social sammenhængskraft. Det er her, man har kontakt med alle grupper i landsbyerne – på tværs af alder og andre forskelligheder. Det er her, nye beboere kan komme med i netværk og få nye venner, og ØFUG har en klubkultur, så alle bliver budt velkommen. I modsætning til mange andre sportsklubber har foreningen ikke besvær med at finde trænere.
Nye tiltag skaffer ildsjæle pengene til ved at lægge utallige timer i loppemarked og byfest.
Der er al mulig grund til at ønske ØFUG tillykke med de første 80 år.

Foreningen holder reception i Hallen 21. oktober kl. 12 – 15 for nuværende og tidligere ØFUG’er samt for alle i området.

Og den 27 holdes jubilæumsfest med spisning og halbal.