Hun har en stor køkkenhave, frugttræer, krydderurter og masser af blomster. Haven har ikke megen græs – men masser af stier.
Lisbeth Jørgensens have er ikke, som haver er flest. På søndag viser hun den frem mellem kl. 10 og kl. 17. Hun er medlem af Haveselskabet, og over hele landet viser nogle af medlemmerne deres have frem på søndag. Altså også Lisbeth. Haveselskabet kalder hendes en landbohave.
Hvis ukrudt skal fjernes, sker det med håndkraft. Ikke med gift. Men så meget som muligt bliver nu stående – eller spist. Mange planter, som vi kalder ukrudt, indeholder masser af vitaminer og mineraler – så Lisbeth spiser dem. Det har hun altid gjort – lang tid før folk begyndte at betale kassen for at indtage ukrudt på fancy restauranter. Hun har dyrket haven økologisk og med tanke for biodiversiteten før de ord blev kendt af alle. Og hun siger som Peter Plys: “Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende”.
Men hun har mere end den store have at vise frem for de mennesker, der kommer på besøg på søndag. I staldbygningen har hun nemlig indrettet et lille museum med gamle landbrugs- og køkkenredskaber. Her kan du læse/genlæse Lokalpostens portræt af Lisbeth. Her fortæller hun bl.a. om glæden ved at arbejde i den store have, og hun fortæller, hvorfor hun har samlet de redskaber, som andre ville have smidt ud.
Adressen er Persievej 21 i Ørting.