Loppemarked i solskin

Hele lørdag arbejdede frivillige med at køre rundt i hele vores område og indsamle lopper og skrot. Bagefter blev det sorteret. Noget til Hallen – små ting kørt ind på trillebør, de store ting båret. Noget til området udenfor. I Hallen blev der sorteret igen, og tingene blev stillet op på borde og placeret de rigtige steder på gulvet. Et sted til stole. Et andet til borde, skabe og reoler. Og et tredje til legetøjet.

I dag gik flaget så til tops og folk strømmede til. Mange var på pletten i god tid før kl. 12, da dørene blev åbnet. Bilerne var parkeret tæt bag Hallen, ved skolen og i begge sider af Persievej og Alrøvej. Og allerede før kl. 12.30 kom de første ud med dagens køb. En dreng med en stor rød kuffert rullende bag sig. En mand fik en sammenklappelig havestol med flettede sæder. ”Jeg måtte af med hele 30 kroner”, sagde han, da stolen blev lagt i bagagerummet. Jeg bød 20, men det var ikke nok”. Et ægtepar kom ud med et maleri, og diskussionen om hvor det skulle hænge, var allerede begyndt.

Andre igen sad rundt omkring med hotdogs og sodavand og nød det gode vejr, før de igen skulle ind i Hallen.

Der har været holdt loppemarked i 42 år i træk. I begyndelsen hos Karetmageren, på savværket og på en gård. Pengene skulle gå til at få bygget en hal til gavn for området. Men siden Ørting Hallen blev bygget, er overskud fra loppemarkedet gået til ØFUGs arbejde med og for børn og unge.

Hvor mange penge, der kom ind denne gang, er først gjort op sent søndag aften.