Nu også med fitness

Fra september  behøver du ikke at tage til Odder for at gå i fitness. ØFUG er nemlig i samarbejde med hallen ved at få indrettet et lokale og maskinerne er allerede klar. 

Det fortæller Line Tikjøb, formand for Ørting Falling Ungdoms- og Gymnastikforening.

”Vi har endnu ikke fundet ud af, om der skal være medlemskab eller hvilken ordning vi skal finde for at bruge rummet. Men det finder vi ud af. Seniorklubben har allerede reserveret en formiddag hver uge”.

Godt sammenhold

Men fitness er ikke det eneste nye, som klubben byder på.

”Vi får også rytmisk gymnastik for 16-årige og derover,  vi har nye trænere til børnebadminton og vi opretter forældre-barn gymnastik”, siger Line Tikjøb.

”Og så fortsætter vi selvfølgelig også med alle de aktiviteter, vi allerede har i dag. Det vil sige gymnastik for alle aldre – fra de helt små børn til pensionisterne, volleyball, og vi har en meget fleksibel ordning for brug af tennisbanerne. Mod et depositum udleverer vi en nøgle, der kan bruges af alle i en husstand”.

Line Tikjøb: Vi har et godt fællesskab og klubben trækker på masser af frivillige

”Vi har et godt sammenhold”, siger Line Tikjøb. ”Vi har cirka 200 medlemmer i foreningen, og vi kan hele tiden trække på mange frivillige – som trænere, som hjælpere ved det store loppemarked, og som hjælpere omkring vores telt til byfesten i Odder. Og lokalbefolkningen bakker op om vores aktiviteter.”

Ingen luft under kommunale vinger

Måske er ØFUG’s succes i lokalsamfundet grunden til, at der ikke i Ørting-Falling området er opbakning til projekt ”luft under lokale vinger”, som er en del af partnerskabsaftalen mellem Odder kommune og DGI Østjylland. (DGI står for Danske Gymnastik – og Idrætsforeninger).

Formålet er bl.a at ”udvikle fælles fysiske aktiviteter i naturen og dermed styrke et fællesskab”. Derfor har projektet efterlyst personer, som vil tage initiativ til at samle små eller store grupper om forskellige motionsformer. F.eks løb, gang, cykling.

”Vi har selvfølgelig oplyst om projektet”, siger Line Tikjøb. Og der har også været holdt et møde. Men der har ikke været interesse for at deltage”.

Masser af mennesker i området bruger allerede naturen. De løber, de går sammen og nogle lufter også hunde sammen.

”Jeg tror, at hvis folk motionerer alene, er det fordi de gerne vil kunne lægge det ind, lige når de har en ledig stund”, siger Line Tikjøb.