Anna-Marie Bach Nielsen er ikke ukendt med forenings- og bestyrelsesarbejde. Hun har været involveret i gymnastikforeningernes bestyrelser i både Odder og Horsens. Og hun har været formand for bestyrelsen i den DOMI-boligforening i Odder, hvor hun boede, før hun i 2018 flyttede til Ørting. Her købte hun og Lars, hendes mand, en af de sidste byggegrunde i Smedegadeudstykningen. Lars er fra Ørting, og hans mor – Gudrun Tirsek – bor også i landsbyen. I det daglige arbejder Anna-Marie som sekretær på afdelingen for røntgen og skanning på Skejby Hospital.
På lokalrådets generalforsamling blev hun valgt ind i bestyrelsen, hvor hun afløser Lene Aagaard, som nu er Venstre-medlem af kommunalbestyrelsen.
BYGGEGRUNDE OG BØRNEHAVE
Hun synes, Ørting er et godt sted at bo. Men der er alligevel meget at arbejde med – og for.
”Vi har ikke flere byggegrunde til salg”, siger hun. ”Så vi skal fortsætte med at rende kommunen på dørene, så vi får flere og kan trække f.eks. børnefamilier til området. Det vil kræve, at vi får genåbnet børnehaven på Havrevænget, så børnene kan blive passet tæt på deres hjem. Det forekommer mig en smule meningsløst, at forældrene to gange om dagen skal køre fire km. Frem og tilbage til Gylling. Det er 16 unødvendige km. i en kommune, der vil fokusere på ikke at skade miljøet”, siger hun.
Børnehaven er jo allerede sat i stand for en halv million kroner. Men ikke til vores egne børn. Nej, så den kan rumme børn fra Hou, mens deres institution gøres klar.
BYG LEJEBOLIGER
DOMI har købt den og de to tilbageværende pensionistboliger for senere at bygge lejeboliger på arealet. Så ønsket om igen at have en daginstitution i Ørting, støder sammen med Anna-Maries ønske om at få flere lejeboliger til landsbyen.
”Der er i høj grad brug for lejeboliger”, siger hun. ”Ældre mennesker er nødt til at flytte til Odder, når de ikke længere synes, de kan passe hus og have. Væk fra det område og de mennesker, de kender så godt og hvor de ønsker at blive. Unge mennesker er også nødt til at flytte, fordi de ikke kan få en lejlighed. DOMI er nok til at snakke med, og en løsning kunne være at give boligselskabet en del af et areal, hvor vi ønsker nye byggegrunde. Jeg synes aldrig, man skal lade sig nøje med et afslag eller at en beslutning ikke kan ændres. Vi mangler børnehaven – og vi mangler lejeboliger. Så lad os finde en fælles løsning. Man skal altid – efter min mening – fortsætte med at presse på. Finde nye argumenter”.
ORDENTLIGE CYKELSTIER
At finde nye argumenter gælder også problemerne med trafik på bl.a. Horsensvej, som også er et område, Anna-Marie gerne vil arbejde med.
”Vi har brug for flere cykelstier og mere fartbegrænsning”, siger hun. ”Vi har nu fået et løfte fra formanden for udvalget for klima og plan, Kresten Bjerre – cykelstien mellem Ørting og Odder bliver repareret før sommer. Men også cykelstien fra Hallen til Horsensvej trænger til en hjælpende hånd. Beboerne i Falling klager over tung og hurtig trafik gennem landsbyen, hvor der hverken er fortov eller cykelsti. Der er ingen cykelsti gennem Ørting, og forvaltningens forslag fik den til at stoppe, hvor det er farligst for cyklister. Nemlig når de skal fra Horsensvej over på Gyllingvej. Jeg kunne fortsætte opremsningen”, siger Anna-Marie. “Også når det gælder vejene til Amstrup og Ålstrup er den gal. Kommunen vil gerne have flere cykelturister – og vores område har noget af den smukkeste natur. Det er fint at sælge den til cyklister. Men de skal kunne komme til den på ordentlig vis. Der er nok at tage fat på”.
MANGE ILDSJÆLE
Naturen er også noget af det, der kan trække flere beboere til området, efter Anna-Maries mening. ”Vi har skove tæt på, mosen, vi har Horsens Fjord. Kort sagt: Vi har alt til mennesker, der gerne vil leve et aktivt liv og som holder af at være i naturen.
Vi har en top-moderne hal med fitness. Vi har et godt foreningsliv. Og vi har ildsjæle, der vil gøre området endnu bedre. For beboerne. For gæster”.
Som eksempler på ildsjælenes arbejde – ud over i foreningerne – nævner Anna-Marie den nye sti i Ålstrup, der begynder ved Frysehuset og slutter samme sted. Og hun nævner rydningen af Oldermandshøjen, der vil give alle et rekreativt område.
Men hun efterlyser også initiativer, der kan medvirke til at skabe sammenhold. F.eks. fælles Skt. Hans. Hun glæder sig til, at Fonden Ørting åbner skolen på Persievej, fordi lederen – Ditte-Marie Thejsen – gerne vil åbne den for lokalsamfundet.
Og så lover hun, at både hun og Lars vil være at finde som hjælpere, når ØFUG næste gang holder det store loppemarked i Hallen.