Oplandet står sammen mod bus-nedskæringer

Alle 12 Lokalråd i Odder kommune går sammen om et høringssvar til regionen der går imod de planlagte nedskæringer på busruterne. 
I vores område rammer det Kystruten, der går gennem Saxild, og bussen til Hov hårdt. får byrådet en opfordring fra hele oplandet til allerede nu at tænke flere penge til den kollektive trafik ind i budgettet. For hvis regionens besparelser træder i kraft, får Odder kommune regningen i form af øget flexkørsel. Som der står på kommunens hjemmeside: “Brug Flextur, når det passer dig. Du kan fx bruge Flextur til besøg, fritidsinteresser, læge, indkøb og andre aktiviteter. Du kan køre fra kl. 6.00 – 24.00 alle ugens dage på nær den 24. og 31. december”.

Lisbeth Bonde – måske kan det gøres beddre og billigere – men ikke med vanetænkning

Når turen er indenfor kommunen, hænger den på regningen. Passageren betaler  4 kroner/km. Dog minimum 30 kr. Og det kan forudses, at  flere vil benytte sig af muligheden, når bussen ikke kører.

Borgermøde 24. august
Lokalrådene ønsker en kulegravning af hele kommunens kollektive trafik  – herunder at man gennemgår køreplaner, bustyper osv. 
“Det er hele Odders opland, der står sammen om dette her, og vi  deltager gerne i en grundig gennemgang af hele den kollektive trafik. Måske kan det hele gøres både billigere og bedre”, siger Lisbeth Bonde, formand for lokalrådet i Saxild. “Men næppe med den vanetænkning, de planlagte nedskæringer er udtryk for”.

Som kommunen forestiller sig borgermødet vil forløbe

24. august har Odder byråd indbudt til borgermøde om næste års budget. Det er på Park Hotel kl. 19 – 21.30. Forud for borgermødet vil kommunen åbne for debat på dens Facebook-side.