Kun hvis der kommer en retssag, får offentligheden navn eller navne på de sigtede i sagen om de ulovligt fældede træer. Hvornår anklagemyndigheden melder ud, ved vi ikke

Det eneste nye er, at vi nu fortæller, hvor mange sigtelser politiet har rejst. Vi har allerede meldt ud, at vi for et par uger siden sendte sagerne videre til anklagemyndigheden. Her skal det afgøres, om der skal rejses sigtelser og i givet fald hvor mange.
Det siger kommunikationsmedarbejder Emil Enemark Sørensen, Østjyllands Politi. Hans kommentaren drejer sig de mere end 100 træer i området, der er fældet ulovligt, og som politiet er færdig med at efterforske.
Politiet mener, der er grundlag for at rejse seks sigtelser for hærværk og en for tyveri. Dertil kommer krav om erstatninger, der udgør flere millioner kroner.
Politiet oplyser aldrig navne eller navn på sigtede. Kun hvis der kommer en retssag, vil offentligheden få at vide, hvem der er sigtet for at have fældet træerne – eller rettere for at have begået hærværk og tyveri. Det er ikke kun i denne sag, politiet holder navnet eller navnene tilbage.
16. SEPTEMBER KOM ODDER PÅ LANDKORTET
De ulovlige træfældninger, der har sat Odder kommune på landkortet, går tilbage til 16. september sidste år. Ansatte på rådhuset mødte ind til en mail fra lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening: Har folk fra kommunen fældet træer på Houvejen?
Det havde de bestemt ikke, så embedsmænd fra forvaltningen tog afsted og kunne tælle 31 træstubbe. Træstammerne var forsvundet – kørt væk.
Teknisk chef i kommunen tilkaldte landmålere, der kunne sætte skelpæle – på denne side er kommunens areal – på den anden side godset Rodstenejes mark. Tre af de 31 træer stod i skel, så kommunen valgte at anmelde tyveri og hærværk mod 28 træer. Så kom næste opringning til forvaltningen: 23 træstubbe er efterladt på Bilsbækvej, træstammerne er kørt væk. Og i begyndelsen af oktober kunne Naturstyrelsen Søhøjlandet gøre op, at der var fældet 64 træer ulovligt på naturstien mellem Odder og Hundslund. Arealet tilhører staten. Statens anmeldelse kom også i to omgange. Først anmeldte Naturstyrelsen, at 35 træer var fældet ulovligt. I anden omgang steg tallet så med yderligere 29.

Fælles for de tre arealer er, at de grænser op til en mark ejet af godsejer Johan Koed Jørgensen. Politiet afspærrede også en stor stak fældede træer, der lå på godsejerens marker.
Og for at det ikke skal være løgn: Midt i oktober blev Odder kommune bekendt med, at der også var fældet træer på brinken af Odder Å og Rævså. Områderne er under naturbeskyttelsesloven.
Også de områder grænser op til Koed-Jørgensens marker. Alt blev meldt til politiet – også fældning af træer på en privat grundejerforenings areal ud til Houvejen.
Det er nu op til anklagemyndigheden, om der skal rejses sigtelser for det, politiet mener er groft hærværk og for tyveri af de fældede træstammer. Emil Enemark Sørensen kan ikke give et bud på, hvornår det sker.
.