“Tilflytteren” vil tale børnenes sag i byrådet

 

39-årige Helle Vogt Mikkelsen er tilflytter. Hun kommer fra København, og siger selv, at det er første gang hun bor i ”en lille kommune”. Når hun stiller op til byrådet for Radikale Venstre, er det bl.a. fordi der – med hendes ord – ”mangler aktiv og åben dialog mellem borgerne og byrådet” – og fordi især børneområdet trænger til forbedringer.

 
Hun er kommunikations- og marketingschef i et advokatfirma med 180 ansatte. Tidligere har hun bl.a. arbejdet i Vesta’s internationale marketingsafdeling.
Samfundsinteressen har hele tiden været der, men hun har ikke været aktiv i politik før nu. Men hun er blevet det, fordi “Jeg synes, at den politiske debat på landsplan er præget af skræmmekampagner og frygt frem for fakta, viden og medmenneskelighed”.

KUN ØNSKE OM ÉT UDVALG
Helle Vogt Mikkelsen er gift og mor til en dreng på tre år. Og reelt er der kun ét af byrådets udvalg, hun gerne vil være medlem af. Det er BUK – Børn, Unge & Kultur. ”Jeg vil gerne være med til at sikre at der ikke kommer flere ”effektiviseringer” eller besparelser på dette område”, siger hun.

”Jeg hører alt for mange historier fra forældre og pædagoger om hvor pressede daginstitutionerne er. Her er der skåret helt ind til benet, så vi har nået grænsen til det uanstændige. Hvis vi virkelig vil investere i børn, skal der sættes handling bag ordene”, siger hun.
Hun er modig nok til at sige, at hun ikke vil gøre sig klog på en vision for udviklingen af Odders opland – for landsbyerne. ”Det vil jeg ikke, før jeg har lyttet til konkrete ønsker og behov. Den vision, der skal formuleres og udleves, skal laves i samarbejde med landsbyerne”.

STEM PÅ MIG FORDI..
Når hun selv skal give grunde til, at folk i Ørting – Falling – og i det hele taget oplandet – skal stemme på hende, så lyder de:
Hvis du ønsker bedre normeringer og investeringer i daginstitutionerne, så er det mig, der taler jeres sag.
Hvis du synes at forvaltningen skal have mere tillid til de lokale skoler, og lade lærere og skoleledere tage flere selvstændige beslutninger.
Hvis du også mener, at vi har et fælles ansvar for at værne om miljøet. Odder Kommune bør blive en grønnere kommune – og endelig