Tillykke til Tove og Finn

Fredag er det 50 år siden Tove Christensen i Gylling Kirke sagde ja til Finn Forsberg – og omvendt. Så nu skal de to fejre guldbryllup.

Æresporten da Tove og Finn fejrede sølvbryllup

Bortset fra nogle få år, har de boet på Finn’s fødegård i Amstrup. Her er deres fire børn er vokset op – og her har også været plads til børn fra Grønland, Australien og fra Tjernobil, hvis de havde brug for et sted at bo i kortere eller længere tid.

“ÅBNE, GÆSTFRIE LOKALPATRIOTER”
Det gælder i det hele taget, at de to er åbne og gæstfrie. Det er de ord, der bliver brugt, når folk bliver bedt om at karakterisere dem. De har altid tid til et besøg, en kop kaffe og en god snak.

Et andet ord, der går igen, er lokalpatrioter. De kender alt og alle – holder af området, og de kender lokalhistorien. De har scrapbøger med artikler om set og sket i lokalområdet mange år tilbage. Bøgernes eksistens fortæller om to mennesker, der har rod i vores område, hvor de begge har været – og stadig er – aktive. De kommer til foredrag i Gylling, og Tove er med i menighedsrådet. Hun kommer til Danske Seniorers møder i Sognehuset i Ørting, hvor hun også går til fællessang, og hun går også til sang i Hundslund, og så danser hun folkedans.
Finn er med i gruppen ”de syv kloge mænd fra Amstrup” – en diskussionsklub, hvor medlemmerne mødes hos hinanden på skift for at snakke om deres fælles interesse i lokalhistorien og i naturen. Men også om meget andet.

FAMILIEMENNESKER

Posten skulle ud – også når sneen høvlede ned

De følger håndbold i TV, og for Finn er det også vigtigt at se fodbold. Det er slut med selv at spille på Sporten i Gylling, men de cykler stadig. I 25 år var Finn ikke blot landmand – han var også postbud. Og i mange år pumpede han cyklen, når pakker og breve skulle bringes ud. Høj sne var ingen hindring.
Også Tove havde arbejde uden for gården. I mange år på Gylling Hjemmet – og da beboerne flyttede til det nye plejecenter på Bronzealdervej, fulgte hun med dem til Odder.
De er familiemennesker. Børn og børnebørn betyder alt for dem, og de ses meget ofte – og de mødes tit med deres søskende. Både Finn’s tvillingsøster og Toves søstre bor stadig i vores område. Også andre familiemedlemmer fra området dukker tit op på gården i Amstrup til en kop kaffe og en god snak.
Det er to mennesker med en solid rod i vores område, der fredag har været gift i 50 år.
Tillykke!