Chefredaktør beklager portræt af Åkærs ejer

En artikel over fem spalter illustreret med et stort billede af godsejeren taget af redaktøren for “Effektivt Landbrug”.
Sådan valgte Århus Stiftstidende at fejre Åkærs ejer, Johan Koed-Jørgensen, da han fyldte 75 år. Det har avisens chefredaktør nu beklaget.

JEG LÆGGER MIG FLADT NED
Det store portræt, der i modsætning til Stiftens andre artikler, er uden signatur, fortæller om Koed-Jørgensens fremragende landmandsskab, om hvor mange penge han har tjent, hvilke venner han har osv. Men den nævner intet om f.eks. de miljøkonflikter, godset Åkær har haft gennem årene. 
At portrættet alene var rosende, gav anledning til en større debat på Facebook.
Derfor sendte Stiftens chefredaktør, Jan Schouby, et svar til de mange, der deltog i debatten Han skriver bl.a.:  
“Det er ikke nogen tvivl om, at det var en fejl. Jeg lægger mig fladt ned, beklager og indrømmer, at vi aldrig burde have bragt fødselsdagsomtalen i den form, som den havnede i avisen”.

VI MODTAGER TEKSTER
Han fortæller, at avisen med jævne mellemrum modtager tekster, som bliver optaget i avisen. “Men” – fortsætter chefredaktøren – “selvfølgelig først efter at de har været udsat for en grundig redigering og vurdering af, om de lever op til den standard, vi forlanger. I det konkrete tilfælde skulle vi naturligvis ikke have bragt en tekst, der giver et så ensidigt billede af fødselaren. Men teksten er ved en stor fejl sendt til tryk og er derfor havnet i avisen, uden at den først var blevet læst igennem”.
Jan Schouby fortsætter: “Vi skulle naturligvis ikke have bragt en tekst, der giver et så ensidigt billede af fødselaren…Vi skulle i stedet have lavet vores eget portræt, eller som minimum have taget enkelt dele af det vi bragte og så have skrevet ting til om eksempelvis de mange miljøsager, så vi havde fået alle sider med i portrættet af Johan Koed-Jørgensen”.