De krydser fingre lige nu på Brandbygegaard. For måske er de så heldige, at sundhedsmyndighederne 10. maj lukker op for, at mere end 10 personer må være forsamlet – og at det kan organiseres, så pinsekoncerten 31. maj kan finde sted. I en anden form end planlagt.
”Vi er kontraktligt bundet til bookingbureauerne og skal selvfølgelig betale honorarer til kunstnerne uanset om vi afholder
arrangementet eller ej”, siger Lone Vitus. ”Mens vi venter, gør vi, hvad vi kan for at mindske tabet. Blandt andet forsøger vi at splitte musikfestivalen op i mindre arrangementer – men intet er afklaret endnu”. (Du kan læse om den planlagte festival her)
Men pinsefestivalen er ikke det eneste, der kan ramme gårdens økonomi meget hårdt. En del af omsætningen plejer også at komme fra salg af vine, cider, gin og øl til en lang række restauranter. Men de er alle lukkede, så indtjeningen er i bund.
SOMMERRESTAURANT PÅ GÅRDSPLADSEN
Lone Vitus håber på, at hun og Søren Kvist som planlagt kan åbne sommerrestaurant på gårdspladsen i ugerne 28, 29 og 30 i juli. Der er kun plads til 30 mennesker, så det er muligt at organisere bordene, så et afstandskrav er opfyldt. Restauranten er ret unik, fordi de to værter har dyrket 95 procent af måltidet, lavet drikkevarerne og de står også selv for tilberedning og servering. Billetter kan købes her.
KØB DRIKKEVARER OG ØKOLOGISKE GRØNTSAGER
Fra fredag den 1. maj åbner gården dog for salg af drikkevarer. Det er fra kl. 16 til kl 18 hver fredag.
Men gårdens normale salg ved porten af æg fra de fritgående høns bliver nu udvidet til også at rumme salg af de økologisk grøntsager, der bliver dyrket på gården. Til at begynde med vil boden kun sælge æg, æblejuice og nogle vinter-grøntsager. Men inden længe vil der også være asparges, salat og urter.
”Det er et større arbejde at høste, pakke og passe en vejbod”, siger Lone Vitus. ”Men vi må gøre det, vi har mulighed for i en vanskelig tid”.