Her er regnvand blevet samlet op i tønder – lang tid før vi oplevede denne sommerens tørke. For hvorfor dog bruge grundvand til havevanding? Bær og grøntsager har aldrig set et gram kunstgødning – det har været skrottet lang tid før økologisk havebrug blev almindelig. For hvorfor dog svine mere end højst nødvendigt? Og ukrudt er blevet spist lang tid før Noma og andre restauranter med brændenælder og ramsløg i hånden begyndte at jagte Michelin-stjerner. For hvorfor dog lade god mad gå til spilde?
Lisbeth Jørgensen på Persievej 21 i Ørting tilbringer det meste af foråret og sommeren i den store have. ”Aldrig er jeg mere tilfreds, end når jeg arbejder der”, siger hun. Hun har altid undgået spild – og har altid tænkt på ikke at belaste miljøet – også uden at snakke meget om det. Sådan har det bare været – og er – for hende.
Søndag d. 2. juli åbner hun haven mellem kl. 10 og 17 for alle, der har lyst til at komme. Ikke kun den del af haven, der gør Lisbeth selvforsynende med grøntsager næsten hele året, men også den del af haven, der er afsat til blomster og de mange forskellige figurer af jern. I tilgift kan man også beskue det lille stald-museum, med de gamle redskaber, Lisbeth har samlet, og som ville gøre TV-Bonderøven misundelig.
Der vil være kaffe på kanden og hjemmebagte småkager til alle, der har lyst til at slå sig ned i stolene på gårdspladsen. Det hele er gratis.
Du kan læse et portræt af Lisbeth her