Tag turen gennem Amstrup, rul ned gennem udgravningen med de høje skrænter til begge sider, hils på surferne til højre for dæmningen og lystfiskerne til venstre for den. Når du bagefter har krydset den 800 meter lange forbindelse mellem fastlandet og øen, begynder Alrøs loppemarked. Her er der mulighed for at finde, hvad man måtte mangle – eller tror man mangler – af køkkentøj, legetøj til ungerne, tøj osv. Det gælder både lørdag og søndag. Men man skal flytte sig for at finde tingene. Alrøs loppemarked er nemlig ikke samlet på ét sted – det er fra hus til hus. Men det giver så til gengæld mulighed for at krydse den flade 7 km lange ø i Horsens Fjord med de mange bindingsværkshuse og gårde med kampestenslænger.
Øens restauranter er åbne, men helt ude på sydspidsen, hvor cykelfærgen til Hjarnø lægger til, er der også mulighed for at sidde ned, spise medbragt mad og åbne termoflasken med kaffe.
På vej derud, er Galleri Mynster på Alrøvej åbent. Det samme er Æsken, den lille butik der sælger produkter fra lokale kunstnere og is til kioskpriser. I butikken kan du også se Ludvigs dukkemøbler og læse om færgen Agdas forlis.
Drejer du til højre lige efter restaurant Møllegården og kører ned ad den lidt kedelige, snorlige Strevelshovedvej, kan du – næsten helt nede i bunden – købe de første nyopgravede kartofler i den lille vejbod. Til gengæld er der ikke lopper til salg på vejen, der fører ned til en strand, hvor der i gamle dage var færge til Sondrup. Nå ja, færge og færge – det var en robåd med en færgemand.
For de fugleinteresserede er der mulighed for at se både hejre og stork. Hejren bliver tit set på Alrø, men det er nyt, at langbenede storke også har fundet behag i øens natur.
Det kan godt være, du ikke lige kommer hjem med de ting, du søgte på loppemarkederne. Men du kommer hjem med masser af oplevelser – de fleste koster ikke en bøjet to-krone.