Mere fra vores område

Køb billet til ØFUG’s halbal

De tager sig af musikken til gammeldags halbal

Nu kan du købe billet til ØFUG’s 80-års-jubilæumsfest 27. oktober fra kl. 18. Festen bliver et halbal som i gamle dage. Billetten dækker en 3-retters menu og musik med Balløverne. 
Du kan reservere pladser ved at skrive til line@tikjoeb.dk – eller købe billet her

Lokalråd vil være mere synligt
“Vi har nok været for usynlige”, sagde Jan Kjærsgaard, formand for Lokalrådet for Ørting-Falling, da han aflagde beretning på generalforsamlingen. “Det vil vi forsøge at rette op på”, lovede han. 
I det forløbne år har Lokalrådet bl.a. været involveret i de kommende forbedringer af trafiksikkerheden og i at skaffe nye byggegrunde til Ørting. Det har også arrangeret borgermøder i de fire landsbyer for at høre beboernes ønsker til den udviklingsplan, som formanden lovede ville være klar til at blive diskuteret på et borgermøde i efteråret.
Kommunen giver de 12 lokalråd 250.000 kr til sammen til fordeling til projekter. Efter det seneste møde i fordelingsrådet i begyndelsen af marts, er kassen nu tom – som i TOM.
“Det må vi tage op med byrådet”, sagde Jan Kjærsgaard. Kommunen har indkaldt til det årlige dialogmøde med Lokalrådene 23. maj. Her kan fremsættes ønsker til det kommende budget.

Sommerfugle
I 30 år har Flemming Naabye samlet og registreret sommerfugle i Uldrup Bakker og Amstrup Enge, hvor mængden af stor-sommerfugle er stor. Men nu er det slut. Han skal flytte – og hele hans store samling bliver overdraget til Naturhistorisk Museum i Århus.
Men før det sker, er det muligt at se en lille del af samlingen på Gylling Efterskole og høre Flemming Naabye fortælle om sommerfuglene og arbejdet med at registrere dem.
Det er 18. april kl. 19.

Dette lille væsen flyver fra Nordafrika til Danmark

Han vil fortælle, hvorfor nogle sommerfugle forsvinder – og andre kommer til. Klimaforandringer lokker flere arter fra Middelhavsområdet op til os. Vestalinden er udbredt i Nordafrika og Sydeuropa – og nu er den også her. Flemming Naabye vil forklare, hvordan den kan flyve den lange vej.
Fortælleaftenen er arrangeret i samarbejde mellem Gylling Efterskole, Danmarks Naturfredningsforening, Naturhistorisk Museum og kredsen af “gamle mænd i Amstrup”, som Naabye tilhører. De gamle mænd interesserer sig for naturen i og omkring Amstrup – og for stedets historie. De har skrevet pjecen “Om Amstrup”, som du kan downloade her 
I den er der et helt afsnit om sommerfuglene.