Sommerbutik, hygge, kaffe og kage

Barnevogne og lidt større børn, der løb rundt på græsset ved Frysehuset i Ålstrup. En fire måneder gammel hundehvalp, der nysgerrigt betragtede det hele, en ældre lidt mere tilbagelænet voksen hund og flere landsby-beboere, der kom for at sidde uden for og få en snak til kaffen og den hjemmebagt kage.
Søndag eftermiddag var ”Sommerbutikken” i Frysehuset – landsbyens lille – meget lille – forsamlingshus åben for anden gang i år. Og  kunder så på varerne i den lille butik: Strikkede sokker, hjemmesko, marmelade, agurker,

Bonderøven vogter over “konernes” sommerbutik

blomster, nyslynget honning – for nu bare at nævne en del af udvalget. I et hjørne i det lille rum sad ”en bonderøv” med et flag stukket ned i lommen på den næstenrene Kansas overalls , og vogtede.

Sommerbutik hver søndag mellem kl. 14 og kl. 17 i juli og til hen i august er en fast tradition i landsbyen Ålstrup. Som det er tradition at mødes Skt Hans, til advent, nytår – og til julefrokost for ”konerne”.
Det er også ”konerne i Ålstrup”, der har produceret de fleste af butikkens varer, og som skiftes til at tage vagterne, når butikken er åben. De står også for at lave kaffe og bage kage.

Næste gang sommerbutikken er åben er søndag d. 19. mellem kl. 14 og 17. Så er der igen kaffe og hjemmebagt kage til en tyver og varer i butikken. Det lille Frysehus er et besøg værd. Måske kan man endda være heldig og se tårnfalken, der har taget bolig i transformatortårnet. Også landsbyen Ålstrup, som er på listen over 40 kulturmiljøer i Odder kommune, er et besøg værd. (Læs mere om Frysehuset i artiklen “Landsbyens samlingssted”)