Venstre har taget munden for fuld

”Besøgene sker i samarbejde med de 12 lokalråd. Alle får besøg og rundturen begynder lørdag 4. november, hvor camping-vognen og kandidaterne besøger Bjerager og Hou. Søndag går turen til Ørting og Boulstrup. Desuden er der planlagt besøg i Torrild, Fillerup, Gylling, Randlev, Hundslund, Alrø, Saxild, Hundslund, Alrø og Dyngby”.
Sådan står der i Odder Avis om Venstres roadtrip til 14 landsbyer. Artiklen er baseret på en pressemeddelelse. Lokalrådene afviser – vi promoverer ikke det enkelte parti.

Selv kalder Venstre det Tour de Odder, når de 10 kandidater til byrådet kommer rundt til 14 landsbyer med campingvogn, pjecer og kaffe. “Venstre er et parti for hele kommunen. Det viser vi ved at komme rundt med valgcampingvognen mere end et dusin steder inden valget”, meddeler partiet.
Men her har Venstre taget munden for fuld. Også selv om partiets slogan ellers er ”Venstre ved du, hvor du har”.

VI SKAL IKKE SPÆNDES FOR ET PARTI

Venstre camperer på Handelspladsens parkering

Charmeoffensiven på Handelspladsens parkeringsplads i Ørting 05. Nov mellem kl. 08:15 og 09:30 er ikke arrangeret i samarbejde med Lokalrådet for Ørting Falling.
Formanden, Jan Kjærsgaard siger: ”De er velkomne til at besøge os. Det gælder alle partier. Men jeg er meget bevidst om, at vi som lokalråd ikke bliver taget til indtægt for et bestemt politisk holdning”. Jan Kjærsgaard afviser derfor ”samarbejde”.
Det samme gør Anne Jønsson, formand for Randlev Lokalråd:
” Vi ville gerne have været informeret om dette tiltag på et meget tidligere tidspunkt. Så havde vi haft mulighed for at invitere alle de øvrige partier / kandidater til at møde op på Randlevskolen den pågældende dag. Som borgere får vi mest ud af at kunne stille spørgsmål til alle kandidater på én gang. Vi opfordrer derfor borgerne i lokalområdet til at møde op til de offentlige vælgermøder”, siger hun.

Jan Kjærsgaard – Lokalrådet skal ikke spændes for et parti

Heller ikke Lokalrådet for Saksild og omegn er medarrangør af Venstres road-trip. “Vi sætter det i fælleskalenderen sammen med meget andet”, siger formanden Lisbeth Bonde. “Men det er alt”.  

Venstre sendte mail til Lokalrådene 24. oktober og bad dem orientere om arrangementerne. Sammen med mailen kom Venstres valgoplæg. 
“Men vi skal ikke formidle valgoplæg fra noget parti”, siger Jan Kjærsgaard. “Som Lokalråd skal vi ikke tages til indtægt for en bestemt holdning. Det er jeg meget bevidst om”