I stuen i Falling er der næsten lige så mange pokaler, som der er billeder af hans datter, der går i gymnasiet. En enkelt pokal er guld – eller i hvert fald gullig. ”Den vandt jeg kun, fordi den bedste ikke kom til stævnet”, siger han med et stort grin. ”Ellers havde den nok været sølv”. Han har lige været i Hadsund for i tre dage sammen med klubben i Bjerringbro at afvikle et Moto Cross stævne. Han er formand for – og stifter af – Odder Moto Cross Klub, og det har han været i 21 år. ”Vi er absolut amatører. Og vi stiller cykler og udstyr til rådighed for medlemmerne. Så man skal ikke have masser af penge for at være med. Det er kun, hvis sporten er for professionelle, det er dyrt. Vi har fra børn til Old Boys”.
Klaus Rafael Jensen er nu medlem af kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti. Og han genopstiller til valget 16. november. ”Jeg synes, vi bliver inddraget i beslutningerne og har mulighed for at få indflydelse. Også selv om det jo reelt er Venstre og Socialdemokratiet, der har magten. Der er ret meget i kommunen, som jeg gerne vil have indflydelse på”, siger han som begrundelse for at genopstille.
UD AF STOR PLANTESKOLE-FAMILIE
Potteplanterne i hans vindue vidner om, at han er meget væk. ”Ja, det er lidt pinligt, for jeg kommer jo ud af en stor planteskole-familie”. Både hans farfar, hans onkel og hans forældre havde planteskoler på Horsensvej, og her har mange unge fra landsbyen haft ferie- og fritidsjob (læs om de grønne planters landsby her )
Selv blev Klaus handelsuddannet og arbejdede i MC Importør branchen i 20 år – de 16 af dem kørte han rundt på landevejene som salgskonsulent. Nu arbejder han fast med multihandicappede på Fabos, på Ungdomsskolen som klubmedarbejder og underviser i motorlære. Desuden har han motocross hold. Også et for piger – ”RideLikeAGirl. Holdet er fyldt op og har venteliste. Han arbejder til tider også med 10 klasse/Learnmark/A+E Team, samt specialklasserne på Parkvejens Skole.
DET NÆRE SKAL PRIORITERES
Med opvækst på landet, bopæl i en landsby og arbejde og fritid, der betyder kontakt med mange unge og mennesker med særlige udfordringer, er det forståeligt, at han mener, det nære skal prioriteres og det samme skal børn og unge.
”Jeg mener, det var en stor fejl, at Ørting-Falling Centralskole blev nedlagt, og vi skal gøre alt for at bevare de små skoler i oplandet”, siger Klaus. ”Og så skal vi have skolestrukturen ændret, så hver skole har egen leder. At skoler skulle dele en leder, var en spareøvelse, der har kostet dyrt i udskiftninger, sygemeldinger og mellemledere. Vi skal have skoleledere, der er tæt på dagligdagen, og som tager ansvar for udviklingen af deres egen skole i samspil med lærere, forældre og elever”
Han mener også, at det var en oplagt fejl, at Ungdomsskolen blev lagt ind under folkeskolen med fælles ledelse. ”Ungdomsskolen skal tilbage til at være, hvad den var engang: Tilbud om fritidsundervisning, hobbyaktiviteter, klubliv og sociale aktiviteter. Den skal have egen ledelse med ansvar for at udvikle den til gavn for alle unge i kommunen”.
BØRN ER SOM PLANTER
Klaus mener, der skal sættes ind med tidlig hjælp til børn, der har særlige behov. Han siger: ”Når planter skal gro, gøder man dem. Det skal vi også gøre med børn”. Uden tidlig – og rigtig – hjælp, går det børnene som hans egne potteplanter: De visner. Han bryder sig ikke i alle sammenhænge om ordet inklusion. ”Det lyder så fint i diskussionen om skolen at sige, at der skal være plads til alle. Men der er altså børn, der ikke passer ind i den almindelige skole, og de skal have de rigtige tilbud fra begyndelsen. Det må ikke vente til de har lidt nederlag”.
SKAL IKKE TVINGES TIL ODDER
Han bruger ofte udtrykket ”det gode og det nære hverdagsliv”. Og en del af det er, at ældre mennesker kan blive boende i det område, de kender så godt – også når de ikke mere kan klare hus og have. ”Vi skal have ældreboliger og lejeboliger ud i landsbyerne”, siger han. ”Ældre mennesker skal ikke være tvunget til at flytte til Odder. De skal have retten til at blive i det kendte og bevare kontakten med mennesker der”. Og så vil han i øvrigt arbejde for, at de får den nødvendige hjælp, så vidt muligt af den samme lille gruppe af hjemmehjælpere – og gerne også mere rengøringshjælp. ”Det var bl.a. fordi vi ikke kunne få de 500.000 kr, det ville koste at give tilbud om rengøring hver 2 uge – i stedet for som nu hver 3. uge – at vi ikke gik med i budgettet”.
NEJ TIL BYPARKEN
Det kommer næppe bag på nogen, at han som konservativ mener, at politikerne skal bruge skattekronerne med ydmyghed og respekt. ”Derfor har vi også fra begyndelsen været imod byparken. De mange millioner, der mest af alt bliver til gavn for de omkringliggende supermarkeder, og ikke torvet eller gågadens handelsliv, kunne bruges bedre. Byen skal have grønne områder – men tæt på, hvor folk bor. Og turisterne kommer næppe for at sidde på en bænk med fødderne på kunstigt græs. De kommer p.g.a. kysten og den natur, der er rundt om byen i og omkring landsbyerne”.
FORSIGTIG TILHÆNGER
Kysten og naturen skal bevares og styrkes endnu mere i den information, der skal trække flere turister til området, mener han. Derfor kan det undre, at han er tilhænger af en Kattegatforbindelse.
”Hov, hov – jeg er forsigtig tilhænger. Det betyder, at jeg er tilhænger, hvis vi kan få tunnelløsning tæt på kystlinjen. Jeg kan aldrig sige ja til at føre hverken motorvej eller togstrækning igennem f.eks Assedrup enge, Aakær-dalen eller tæt på badestrand og sommerhusområder”. Han mener, det er forkert, når kandidater til valget, får det til at virke, som om et ja eller nej fra os vil påvirke beslutningen synderligt på Christiansborg. ”Men hvis det her bliver besluttet, at der skal etableres en forbindelse, så skal vi i et tidligt stadie gøre alt hvad der er i vor magt for at præge linje føringen, samt slå på tromme for, at en stor del af forbindelsen skal være en tunnel”.
RART MED EN MOTOCROSS-BANE
På vej ud ser vi igen på de små og store pokaler. Og jo – Klaus vil arbejde for, at Odder går sammen med f.eks. Horsens kommune om en fælles Cross-bane, hvor der også er plads til dem, der kører Go Cart.
”Odder MotoCross klub har ikke egen bane. Kun gode værkstedsfaciliteter, hvor vi i fællesskab holder maskinerne ved lige. Nu gør vi meget ud af at arrangere fælles træningsture, og tit er hovedparten af medlemmerne ude på træning samme sted. Det er med fælles transport, og vi er sammen om at pakke. Det giver et godt sammenhold. Også når vi er afsted til stævner flere dage i træk, som vi lige har været. Forældrene til klubbens børn og unge bakker os op, stiller op til alt. Hos os er hyggen og samværet lige så vigtig som løbsresultaterne. Det ville være rart at have en bane tæt på”.
Læs Lokalpostens præsentationen af de øvrige lokale kandidater til valget 16. november:
Jan Kjærsgaard – stiller op for Socialdemokraterne
Morten Skak Ottosen – stiller op for de konservative
Lene Aagaard – stiller op for Venstre
Tine Mynster – stiller op for de radikale
Katja Ivesøe – stiller op for de radikale
Lys Klitgård Boman – stiller op for Enhedslisten